Mandetur 2017

Så har vi igen haft uge 37. Årets højdepunkt!!!!! Den traditionsrige mandetur stod for døren/stævnen. Ved gennemgang af arkiverne er det konstateret at det var den 21. gang i år.
Onsdag kl. 1000 var tid for skippermødet og her blev turens detaljer forelagt. I år var vi 19 forventningsfulde mænd fordelt i 10 både.
Første etape gik til Løgstør i fin østlig vind og småregn. Aftenen blev tilbragt i sejlklubbens hyggelige lokaler med medbragt mad, enten til grillen eller præfabrikeret hjemmefra.

Torsdag morgen afgang mod Ålborg. Vi regnede med en aftale med brovagten på Aggersundbroen, men han viste sig ikke kontaktbar i temmelig lang tid. Da vi endelig slap igennem fik NO en undskyldning – han var gået nedenunder uden telefon.
Resten af turen foregik i fint vejr og mest for motor med ankomst til havnen ved Mathis værft ved 14 tiden.
Fra starten var turen af NO blevet udråbt til en dannelsesrejse, så den første fælles aktivitet var at besøge Fjordbyens kulturcenter – et yderst kultiveret sted/værtshus med yderst kultiverede priser på øl. Efter lidt sightseeing i fjordbyens blanding af kolonihave, Christiania og et stænk Thy lejr var næste aktivitet en rundvisning på Mathis værft.
På værftet blev vi modtaget af chefen selv og mens vi nød en pilsner på hans regning fik vi hele historien om hans uddannelse og om hans tid som ejer af værftet. Derefter blev vi vist rundt i alle hallerne for at se alle de forskellige aktiviteter – alt i alt et par meget interessante timer.
Planen var at aftensmaden skulle indtages hos Streetfood, som ligger på havnen. Imidlertid var der blevet fundet en rotte et par dage før og stedet var blevet lukket af levnedsmiddelkontrollen og kunne tidligst åbne efter at vi var på vej hjem. Alternativet blev at spise på Vestre Bådelaugs restaurant. Det viste sig at være et godt valg: Stegt flæsk med persillesovs til 129,- kr.

Fredags etape gik til Nibe i flot solskinsvejr, men uden vind. Under den ret korte sejlads var Bibi – feltets mindste båd med den ældste skipper (89) – blevet bagefter. Det viste sig at båden tog vand ind, og at det var varmt vand. Det kunne kun betyde at det kom fra kølesystemet. Da det indtrængte vand var fjernet viste det sig, at gummilydpotten var revnet, og at det ikke var muligt at skaffe en ny til den resterende del af turen. Nu måtte alle opfindsomme hjerner mobiliseres, og efter grundig granskning endte det med en nødtørftig reparation med superlim og små skruer.
Da det problem var løst, var næste opgave at gøre klar til aftenfesten, hvor hver båd stiller med en ret til buffeten. Der blev, som vanligt, i den grad lagt anstrengelser i opgaven, så resultatet var en bedre restaurant værdig.

Næste morgen var der afgang mod Rønbjerg efter den sædvanlige lille ”skarpe” til at vække de slumrende livsånder – i øvrigt leveret fra Bibi. Det fine vejr fortsatte – dog uden vind. Undervejs så det ud til at Bibi var på afveje – på vej mod Ålborg. Så blev Capito sendt afsted for at bringe Bibi på rette vej. Undskyldningen var at kølesystemet stadig var lidt utæt så der måtte øses lidt en gang imellem, og det var bedst med god plads på vandet, når man skulle arbejde under dørken. I Capito påtog man sig opgaven at holde øje med Bibi resten af turen.
Undervejs afprøvede ÆlleBælle sejlrendens bredde ved finde grunden i begge sider. Derudover forløb resten af dagens sejlads uden problemer.
Aftensmaden blev indtaget på Asian BBQ – skipperlabskovs var dog ikke specielt asiatisk.

Så var vi nået til søndag og hjemturen, og den blev gennemført uden problemer i fint vejr. Da alle var kommet i havn, var der smørrebrød til alle i klubhuset, og vi kunne tage afsked efter endnu en vellykket mandetur med hygge og godt kammeratskab.
Vi ser allerede frem til næste år.

Henning Kristensen, gast på Olivia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.